Masterclasses

Vil du være med til dage med inspiration, godt håndværk og teknikker vist af koryfæer fra branchen? 
Så har du muligheden til Fonden Dansk Gastronomis nye koncept i to masterclasses. 

Fonden udbyder to masterclasses, én i København og én i Århus, hvor unge ambitiøse kokke kan melde sig på en eller to dages læring.

Dagene er for en eksklusiv gruppe af 25 unge kokke der undervises af nogle af Fondens kokke, og andre tunge profiler fra branchen. 

Formålet med dagene er at komme tættere på hinanden og det gode håndværk der er bag ethvert godt måltid. 

Er det noget for dig eller nogen du kender? Så udfyld ansøgningen på linket herunder. 
OBS. bemærk at man skal være under 30 år eller elev på tidspunktet for den første masterclass.

Masterclass 1: Mandag 25. september - Århus
Masterclass 2: Mandag 2. oktober - København

Tilmeldingerne er nu lukket - ønsker du at komme på venteliste, udfyld da formen alligevel og skriv en mail til idamaria@thefoodproject.dk

Ansøgning

Kokkenes Kokketalent er en talentkonkurrence for unge stjerneskud i kokkebranchen. Bag konkurrencen står Fonden Dansk Gastronomi. 

Kokkenes Kokketalent handler om vigtigheden af det gode håndværk og de klassiske retter. Her dyster unge kokketalenter i klassiske retter tilberedt af gode, danske råvarer. 

Konkurrencen afvikles den 30. oktober 2023 hos Danish Crown i Randers. Udtagelsen til konkurrencen foregår ved deltagelse i de forudgående masterclasses. 

OBS. vær opmærksom på at man skal være kokkeelev på ansøgningstidpunktet til konkurrencen, mens masterclasses er åbne for alle unge nysgerrige kokke. 

Hovedpræmien er en tredages klassisk gastronomisk dannelsesrejse med ledsager til Paris. Turen inkluderer to overnatninger samt måltider på klassiske brasserier og restauranter.

Følg med på vores Facebookside.

Facebook

Kokkenes Kokketalent

Hvem kan deltage?

Alle kokkeelever, der står går på en dansk kokkeuddannelse, kan søge om deltagelse i konkurrencen. Deltageren skal være elev på ansøgningstidspunktet. 

Hvordan kan jeg deltage?

For at deltage i konkurrencen skal du efter deltagelse ved masterclasses tilberede en klassisk ret og udfylde nedenstående ansøgningsskema, som blandt andet skal indeholde foto af retten ledsaget af den opskrift, du har fulgt. Det kan være en opskrift fra en kogebog, eller én som du selv har revideret.

Du bestemmer selv, hvilken ret du vil lave. 
Læs flere detaljer i skemaet. 

Linket til ansøgning kommer op efter sommerferien. 

Fonden Dansk Gastronomi arbejder for at højne niveauet i branchen

Fonden Dansk Gastronomi arbejder for at fremme dansk gastronomi. Det gør fonden blandt andet ved at yde støtte til lovende danske kokkes videreuddannelse gennem kurser og studieophold i Danmark og udlandet. Fondens sigte er at bidrage til at fastholde og højne dansk gastronomis internationale niveau. Desuden uddeler fonden sponsorater til konkurrencer og fødevarerelaterede arrangementer. 

Fonden Dansk Gastronomi er repræsenteret af en række førende kokke fra danske restauranter samt fødevarevirksomhederne Danish Crown og Arla. Kokkene bidrager ulønnet til arbejdet i fonden, hvor det kollegiale samspil og kreativitet folder sig ud i bestræbelserne på at løfte dansk gastronomi for såvel de involverede som branchen.

Alle private såvel som firmaer og fonde kan støtte fonden. Alle bidrag, store som små, er velkomne.

Fondens bestyrelse består af: 

  • Pelle Øby Andersen, formand, Food Organisation of Denmark
  • Lars Johannesen, Danish Crown
  • Anita Klemensen, Restaurant Studenterkilden
  • Steffen Villadsen, gastronomisk konsulent
  • Per Thøstesen, Bistro Boheme
  • Thomas Pasfall, Restaurant Pasfall
  • Vivi Schou, tidligere Restaurant Babette
  • John Kofod Pedersen, Sortebro Kro
  • Claus Christensen, Salon
  • Morten Vinther, Jacobsen/Carlsberg
  • Sofie Biltoft-Riis, Arla Foods
  • Niclas Østergård, Arla Foods
  • Ida Maria Kampmann, sekretær, Food Organisation of Denmark

Samarbejdspartnere 

Kokkenes Kokketalent er muligt med støtte fra Fonden Dansk Gastronomi og samarbejdspartnere.

Vil du vide mere om Kokkenes Kokketalent?

Hvis du har spørgsmål til konkurrencen eller ansøgningen, er du velkommen til at kontakte projektleder Ida Maria Kampmann.

Projektleder Ida Maria Kampmann 29466583