KOKKENES KOKKETALENT - EN TALENTKONKURRENCE FOR UNGE TALENTER I BRANCHEN

Fonden Dansk Gastronomi laver i samarbejde med Børsens gastronomiredaktør, Ole Troelsø, en ambitiøs konkurrence for landets dygtigste kokkeelever.

Om Kokkenes Kokketalent 
Formålet er at give de deltagende elever en oplevelse for livet samt at sætte fokus på vigtigheden af det gode håndværk og de klassiske retter. Ved konkurrencen skal eleverne således konkurrere i at genskabe udvalgte klassiske retter baseret på gode danske råvarer.

Konkurrencen afvikles over to semifinaler. De bedste fra hver semifinale går videre til den store finale. Forud for semifinalerne afholdes en masterclass for deltagerne, hvor eleverne vil blive undervist af erfarne kokke i de retter der skal laves til semifinalerne. 

Hovedpræmien er en tredages klassisk gastronomisk dannelsesrejse for to. Turen går til Paris og inkluderer to overnatninger samt måltider på klassiske brasserier og restauranter.

Hvem kan deltage?

Alle kokkeelever, der står går på en dansk kokkeuddannelse, kan søge om deltagelse i konkurrencen. Deltageren skal være kokkeelev på ansøgningstidspunktet. 

Datoer for konkurrencen 2020

Det er et krav, at deltagerne kan være med til masterclassen 20. september i København.

  • Masterclass
    Søndag 20. september på Hotel- og Restaurantskolen, København.
  • Semifinaler
    Onsdag 30. september på Restaurant Pasfall, Odense
    Tirsdag 27. oktober på Restaurant Fru Larsen, Langå
  • Finale
    Søndag 15. november hos Food Innovation House, Vejle.

Ansøgningsfristen er 22. juni 2020.

Følg linket herunder for at ansøge. Ansøgere får svar på om de er udtaget til konkurrencen 30. juni 2020.

Ansøg om at deltage i Kokkenes Kokketalent

Fonden Dansk Gastronomi arbejder for at højne niveauet i branchen

Fonden Dansk Gastronomi arbejder for at fremme dansk gastronomi. Det gør fonden blandt andet ved at yde støtte til lovende danske kokkes videreuddannelse gennem kurser og studieophold i Danmark og udlandet. Fondens sigte er at bidrage til at fastholde og højne dansk gastronomis internationale niveau. Desuden uddeler fonden sponsorater til konkurrencer og fødevarerelaterede arrangementer. 

Fonden Dansk Gastronomi er repræsenteret af en række førende kokke fra danske restauranter samt fødevarevirksomhederne Danish Crown og Arla. Kokkene bidrager ulønnet til arbejdet i fonden, hvor det kollegiale samspil og kreativitet folder sig ud i bestræbelserne på at løfte dansk gastronomi for såvel de involverede som branchen.

Alle private såvel som firmaer og fonde kan støtte fonden. Alle bidrag, store som små, er velkomne.

Fondens bestyrelse består af: 

  • Dorte Ruby, formand, Danish Crown/Tulip
  • Anita Klemensen, gastronomisk konsulent
  • Jens Peter Kolbeck, gastronomisk konsulent
  • Mikkel Marschall, Sol over Gudhjem
  • Per Thøstesen, Bistro Boheme
  • Thomas Pasfall, Restaurant Pasfall
  • Vivi Schou, Restaurant Babette
  • Mark Lundgaard, Restaurant Kong Hans
  • Frederic Viking, Jacobsen/Carlsberg
  • Søren Flaunø, Arla Foods
  • Pelle Øby Andersen, FOOD Organisation
  • Kirsten Meisner, sekretær, Danish Crown/Tulip

FONDEN & SAMARBEJDSPARTNERE

Kokkenes Kokketalent er muligt med støtte fra Fonden Dansk Gastronomi og samarbejdspartnere.

Vil du vide mere om Kokkenes Kokketalent?

Hvis du har spørgsmål til konkurrencen eller ansøgningen, er du velkommen til at kontakte projektleder Ida Maria Kampmann.

Projektleder Ida Maria Kampmann 234499287