Kokkenes Kokketalent er en talentkonkurrence for unge stjerneskud i kokkebranchen. Bag konkurrencen står Fonden Dansk Gastronomi i samarbejde med Børsens gastronomiredaktør, Ole Troelsø. 

Kokkenes Kokketalent handler om vigtigheden af det gode håndværk og de klassiske retter. Her dyster unge kokketalenter i klassiske retter tilberedt af gode, danske råvarer. 

Konkurrencen afvikles over tre semifinaler. De bedste fra hver semifinale går videre til den store finale. Forud for semifinalerne afholdes en masterclass for deltagerne, hvor de bliver undervist af erfarne kokke i de retter, der skal laves til semifinalerne. 

Hovedpræmien er en tredages klassisk gastronomisk dannelsesrejse med ledsager til Paris. Turen inkluderer to overnatninger samt måltider på klassiske brasserier og restauranter.

Følg med på vores Facebookside.

Facebook

Kokkenes Kokketalent

Hvem kan deltage?

Alle kokkeelever, der står går på en dansk kokkeuddannelse, kan søge om deltagelse i konkurrencen. Deltageren skal være kokkeelev på ansøgningstidspunktet. 

Hvordan kan jeg deltage?

For at deltage i konkurrencen skal du selv tilberede en klassisk ret og udfylde nedenstående ansøgningsskema, som blandt andet skal indeholde foto af retten ledsaget af den opskrift, du har fulgt. Det kan være en opskrift fra en kogebog, eller én som du selv har revideret.

Du bestemmer selv, hvilken ret du vil lave. 
Læs flere detaljer i skemaet. 

Ansøgning til konkurrencen er lukket. Vi åbner for ansøgninger til 2022 i foråret, følg med på vores Facebookside for opdateringer.

Ansøgningsskema 2021

Fonden Dansk Gastronomi arbejder for at højne niveauet i branchen

Fonden Dansk Gastronomi arbejder for at fremme dansk gastronomi. Det gør fonden blandt andet ved at yde støtte til lovende danske kokkes videreuddannelse gennem kurser og studieophold i Danmark og udlandet. Fondens sigte er at bidrage til at fastholde og højne dansk gastronomis internationale niveau. Desuden uddeler fonden sponsorater til konkurrencer og fødevarerelaterede arrangementer. 

Fonden Dansk Gastronomi er repræsenteret af en række førende kokke fra danske restauranter samt fødevarevirksomhederne Danish Crown og Arla. Kokkene bidrager ulønnet til arbejdet i fonden, hvor det kollegiale samspil og kreativitet folder sig ud i bestræbelserne på at løfte dansk gastronomi for såvel de involverede som branchen.

Alle private såvel som firmaer og fonde kan støtte fonden. Alle bidrag, store som små, er velkomne.

Fondens bestyrelse består af: 

  • Pelle Øby Andersen, formand, FOOD Organisation
  • Lars Johannesen, Danish Crown
  • Anita Klemensen, gastronomisk konsulent
  • Jens Peter Kolbeck, gastronomisk konsulent
  • Mikkel Marschall, Sol over Gudhjem
  • Per Thøstesen, Bistro Boheme
  • Thomas Pasfall, Restaurant Pasfall
  • Vivi Schou, Restaurant Babette
  • Morten Vinther, Jacobsen/Carlsberg
  • Søren Flaunø, Arla Foods
  • Kirsten Meisner, sekretær, Danish Crown/Tulip

Samarbejdspartnere 

Kokkenes Kokketalent er muligt med støtte fra Fonden Dansk Gastronomi og samarbejdspartnere.

Vil du vide mere om Kokkenes Kokketalent?

Hvis du har spørgsmål til konkurrencen eller ansøgningen, er du velkommen til at kontakte projektleder Ida Maria Kampmann.

Projektleder Ida Maria Kampmann 29466583