Nordisk Bæredygtighed 2.0

Projektet ”Nordisk Bæredygtighed - Social bæredygtighed i nordisk gastronomi” er støttet af Nordisk Ministerråd og løber i 2018.

Vi vil med projektet være med til at sætte social bæredygtighed på det gastronomiske verdenskort, og sikre at Norden fortsat er centrum for gastronomisk innovation.

Vores formål med projektet er, at profilere det nordiske køkken med større diversitet, lighed og tolerance. Vi vil med initiativet skabe en ny positiv udvikling mod en social bæredygtighed med langsigtede løsninger og samtidig forny det nordiske køkkens succeshistorie i fremtiden. Projektet skal bidrage til en ny international profilering af det nordiske køkken og dets værdier.

Projektets nøgleord er: diversitet, mangfoldighed, tolerance, ligestilling, etik, tillid, arbejdskulturer og bæredygtighed.

 

Konkrete aktiviteter

Vi ønsker gennem en række forskellige aktiviteter at sætte fokus på lighed, diversitet og mangfoldighed i Nordens madbranche.

Symposiet Freja 

Under Copenhagen Cooking & Food Festival inviterer vi succesfulde og prominente kvinder fra hele Norden til heldags Symposiet ”Freja”, hvor inspirerende oplæg og spændende debatter vil tage form omkring udviklingen af ligestilling i den nordiske gastronomi.

Offentlig middag

I forbindelse med Freja afholder vi en middag med ligestilling som omdrejningspunkt, hvor det vil være muligt at opleve nogle af de dygtigste kvinder i gastronomien.

Presseture

En række presseture vil blive afholdt med dygtige journalister, der ønsker at sætte fokus på social bæredygtighed i gastronomien og Nordens madbranche. Presseturene vil afholdes i forbindelse med Food & Fun i Island i februar og marts 2018, til Copenhagen Cooking & Food Festival i København i august 2018 og til Food Festival i Aarhus i september 2018.

Involvering af kvinder i festivalprogrammerne

En række dygtige kvinder fra madbranchen vil blive engageret og involveret i de fire festivaler: Food & Fun (Island), Copenhagen Cooking & Food Festival (København) og Food Festival (Aarhus). For eksempel vil kvinderne blive inviteret ind på restauranter for at skabe nye unikke madoplevelser i samarbejde med restaurantens kokke, deltage i dommerpaneler, holde oplæg, lave egne pop-up middage eller lignende.

Projektleder, Fremtidens Madscene Maria Louise Nørgaard Olesen 60612211

PARTNER