En gang om året uddeler Fonden prisen ”Kokkenes Kok” til en kok eller køkkenudøvende gastrom, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats for at fremme dansk gastronomi.  

Prisen er personlig og kan kun modtages én enkelt gang.  

Fondens bestyrelse udvælger de tre nominerede, og herefter stemmes der blandt landets kokke på den endelige vinder, hvilket gør prisen til et stort skulderklap fra fagprofessionelle på tværs af branchen.  

Prisen uddeles ved Fondens årlige festaften, i år søndag den 3. november på Sortebro Kro.

Modtagere af Kokkenes Kok gennem årene:

  • 2022: Claus Henriksen
  • 2021: Morten Nielsen
  • 2020: Jesper Koch
  • 2019: Kenneth Toft-Hansen
  • 2018: Lisbeth Jacobsen
  • 2017: Jakob Mielcke
  • 2016: Mikkel Maarbjerg
  • 2015: Per Thøstesen, Bistro Boheme
  • 2014: Torsten Vildgaard, Restaurant Studio
  • 2013: Claus Christensen, Restaurant Gammel Mønt
  • 2012: Jens Peter Kolbeck, Gastronomisk Konsulent
  • 2011: Rasmus Kofoed, Geranium
  • 2010: Restaurant Noma v/ Claus Meyer og René Redzepi
  • 2009: Bo Jacobsen, Restaurationen
  • 2008: René Redzepi, Restaurant Noma
  • 2007: Francis Cardenau, UMAMI og Le Sommelier
  • 2006: Erwin Lauterbach, Restaurant Saison
  • 2005: Michel Michaud, Ruths Hotel
  • 2004: Søren Gericke, Restaurant Grisobasovitz
  • 2003: Lars Nielsen, Restaurant Kommandanten 

Du kan læse mere om tidligere vindere af prisen her.