Food Festival: Danmarks største madevent slår dørene op for 30.000 gæster

Food Festival: Danmarks største madevent slår dørene op for 30.000 gæster

Der venter madelskere i alle aldre en overflod af smagsoplevelser, når Food Festival går i luften 2.-4. september på Tangkrogen i Aarhus.

Der bliver både noget for madnørderne og dem, der bare vil have en sjov og hyggelig oplevelse, når 50.000 kvadratmeter græsplæne hen over weekenden forvandles til et sydende madmekka.  

Meget mere end smagsprøver  
Selvom hun garanterer, at der bliver nok af lækkerier at gå om bord i, så lægger Anna Lund, direktør for FOOD-Aarhus og Food Festival, vægt på, at festivalen er meget mere end smagsprøver.  

"På Food Festival møder man alt det bedste, som den danske madkultur har at byde på, men man skal også have noget med sig hjem," fastslår hun. Derfor er festivalen fyldt med workshops, hvor man selv kan trække i forklædet og give sine køkkenfærdigheder en opgradering. Det kan f.eks. være i selskab med Jon Edlund, kendt fra Den Store Bagedyst, når han lærer sine bedste pizza-fif fra sig, eller til Timm Vladimirs store cook-along, hvor hele 130 festivalgæster går i køkkenet med den populære tv-vært og madskoleindehaver for at tilberede en sprød, grøn Vladimir-schnitzel.  

Et stjernespækket program  
Det er imidlertid ikke de eneste navne fra den danske gastronomi-scene, man kan opleve på Food Festival, fortæller Anna Lund.   

"I løbet af weekenden er vi så heldige, at prominente kokke-navne som Thomas Herman, Dak Wichangoen og Umut Sakarya kigger forbi," forklarer hun. Derudover er Bocuse d'Or-kokken Sebastian Holberg Svendsgaard og MasterChef-vinderen Rasmus Fisker er gået sammen om det store Sildegilde, hvor de ved langborde serverer en hel menu bygget op omkring den klassiske Nordsø fisk, men i helt nye versioner.   

"Og så glæder vi os til en helt særlig optræden, hvor man kan opleve Søren Gericke, der sammen med madhistorikeren Bettina Buhl tager tilhørerne med på rejse gennem kartoflens historie og dens mange facetter i køkkenet," siger Anna Lund.  

Noget for enhver smag  
Festivalpladsen er inddelt i tema-områder, der bugner af spændende og sjove oplevelser med den gode mad i centrum. I festivalområdet Havet er der fokus på alt godt fra vand og strand. I Iværksætteriet møder du det nye og overraskende. Hos Kål & Ko stilles der skarpt på, hvordan mejeriprodukter og grøntsager spiller hinanden gode. Torvet byder på et farverigt mylder af smag, madoplevelser og gode festivaltilbud.   

Hele festivalen er fuld af aktiviteter, for både store og små, men har man børn med, så er området Mad & Børn skræddersyet til at byde de mindste madentusiaster på masser af sjov og leg. Området Nordiske Dråber er til gengæld mest for de voksne. Her disker landets bedste bryggerier, vinmagere, destillerier, mosterier mv. op med flydende smagsoplevelser i særklasse. 

Festivalgæster kårer Årets Cocktail og Danmarks bedste hotdog  
Food Festival har tradition for at kåre Danmarks bedste hotdog, når nogle af landets bedste restauranter konkurrerer om, hvem der kan lave den bedste version af den populære pølsevognsklassiker. Der bliver ikke sparet på hverken cheerleaders, sceneshow, kostumer eller overraskende ingredienser, når den gastronomiske elite søndag eftermiddag kappes om festivalgæsternes gunst.  

Som noget nyt, får Hotdog DM i år følgeskab af dysten om titlen som Årets Cocktail, der afgøres lørdag aften, når seks af landets førende vinmagere og destillatører stiller til start med helt nye cocktails baseret på de bedste råvarer fra den danske sensommer.  


Fakta om Food Festival 

  • Food Festival er med 30.000 gæster Danmarks største madevent. 
  • Over 250 fødevarevirksomheder, producenter, madhåndværkere og organisationer bidrager med aktiviteter og madoplevelser. 
  • 2.-4. september på Tangkrogen i Aarhus
  • Food Festival planlægges og afvikles af Food Organisation of Denmark