Det Gastronomiske Rejsehold er en håndsrækning til danske spisesteder, der ønsker inspiration og vejledning til at udvikle og løfte spiseoplevelsen. Projektet løber fra 2019 – 2022.

Rejseholdet handler om at bakke op om det enkelte spisested med faglig sparring og inspiration til udvikling i alt fra menukort og arbejdsgange til indretningsråd og markedsføring.

Rejseholdet drives af Food Organisation of Denmark (FOOD) og består af en række danske topkokke og en gruppe kommunikations-og projektfaglige med indgående kendskab til restaurations-og fødevarebranchen.


ET LØFT TIL SPISESTEDER I HELE DANMARK

Det Gastronomiske Rejsehold handler om at løfte spiseoplevelsen hos lokale spisesteder. Mere konkret er formålet med projektet at sikre:

  • Højere kvalitet i spiseoplevelsen og deraf mulighed for bedre priser og/eller øget salg.
  • Afsætning af flere lokale fødevarer til lokale spisesteder. Det skaber mere autentiske oplevelser, små lokale producenter får øget afsætning og turisterne tager hjem som ambassadører for danske fødevarer.
  • Nye oplevelsesprodukter som kurser, ture, foredrag mv. baseret på mad og gastronomi.

FAKTA OM PROJEKTET
Projektet løber fra 2019 - 2022. Målet er at gennemføre:

  • Mindst 40 forløb årligt med spisesteder i hele landet.
  • Forløb med i alt 25 oplevelsesdestinationer i hele landet

HVEM KAN FÅ BESØG AF DET GASTRONOMISKE REJSEHOLD
Rejseholdet er særligt målrettet restauranter og caféer, men fx fiskehandlere og slagtere med madproduktion kan også deltage. Samtidig har oplevesesdestinationer som fx museer, havne, lokale attraktioner mulighed for at få bistand til at udvikle nye oplevelsesprodukter med udgangspunkt i mad og gastronomi.

Foruden udgifter til råvarer er det gratis at deltage. 


ET FORLØB MED REJSEHOLDET

Et besøg fra rejseholdet varer 2-3 dage. Hver forløb tager afsæt i det enkelte spisesteds situation. Derfor er det forskelligt fra sted til sted, hvad der bruges mest tid på. Det kan for eksempel være:

  • Ny inspiration
  • Udvikle menukortet f.eks. med lokale råvarer, med retter som egner sig til udeservering, et løft af måltidernes kvalitet 
  • Forbedre arbejdsgange i køkkenet

VIL DU VIDE MERE OM DET GASTRONOMISKE REJSEHOLD?

Så hent materiale om rejseholdet ved at trykke på knappen herunder eller kontakt projektleder, Ida Maria Kampmann. 

Det Gastronomiske Rejsehold
Projektleder Ida Maria Kampmann 234499287