Det vi spiser i byen, skaber rammerne for landbruget og det gode liv på landet – og omvendt.

Forbindelse mellem land og by

Madfællesskabet styrker forbindelser mellem land og by.
Fra jord til bord. Fra fødevareproducent til måltidsproducent.
Fra jordbruger til forbruger. 

Sammen skaber partnerne aktiviteter, der hver især og samlet fungerer som byggesten på vejen mod et mere bæredygtigt fødevaresystem.

Styrkede forbindelser mellem byer og opland

Madfællesskabet arbejder for, at oplandet producerer flere af de fødevarer, der forbruges i byen, og at der kommer en større forståelse for og indsigt i produktionsformer. Flere aftaler om køb af fødevarer til byens offentlige og private køkkener fra producenter i Madfællesskabet kan bidrage til flere arbejdspladser på landet og et mere bæredygtigt forbrug i byerne. Udviklingen er efterspørgselsdrevet og bygger på, at produktionen udvikler sig i takt med byens og markedets stigende behov.

Mere bæredygtige og velsmagende måltider

De mange tusinde måltider, der hver dag produceres i professionelle storkøkkener, skal være klimavenlige, sunde og velsmagende – og gerne med lokalt ophav. Madfællesskabet har fokus på lokale fødevarer i sæson, gerne økologiske der er dyrket på en bæredygtig måde med hensyn til klima, biodiversitet, rent drikkevand og jord.

Når måltiderne i de offentlige køkkener i byerne er mere grønne, økologiske og bæredygtige, vil efterspørgslen på fødevarer ændre sig. Hvis der er en stærk sammenhæng mellem land og by, bliver der skabt grundlag for ny måder at producere og forarbejde fødevarer i byens opland.

Læs mere om Madfællesskabet her

 

Medlemmer 

Madfællesskabet består af kommuner og regioner fra hele landet.

  • Region Hovedstaden
  • Københavns Kommune
  • Lejre Kommune
  • Lolland Kommune
  • Bornholms Regionskommune
  • Region Midtjylland
  • Syddjurs Kommune
  • Norddjurs Kommune