Webinarer - der sætter okse på dagsordenen

Laver du mad i et professionelt køkken? Lær mere og stil spørgsmål om kvæg og oksekød

Kvæg og oksekød vækker følelser, stiller spørgsmål og kræver svar. Hvad er et godt oksekød – for naturen, for klimaet og for måltidet? I Okse på dagsordenen undersøger vi, hvor og hvordan kvæget kan spille en rolle i fremtidens fødevaresystem. Det gør vi i selskab med kokke, køkkenledere, landmænd, forskere og beslutningstagere – og dig.

Okse på dagsordenen byder i 2025 alle madprofessionelle til 3 webinarer, hvor du kan få viden om kvæg og oksekød og stille spørgsmål til eksperter.

Hvert webinar varer 1 time og sendes fra 13.00-14.00. Du kan være med online og stille spørgsmål. Webinaret bliver også optaget og du kan gense det på YouTube og Metodik & Smag. Moderator på alle webinarer er Trine Krebs, som er husholdningslærerinde og grøn chef i Food Organisation of Denmark.  

Tilmed dig her!
Billedet er genereret af AI
Billedet er genereret af AI

22. maj: Se med i marken hos Michael Kjerkegaards kødkvæg ved Vejle

Vi sender live fra græsmarkerne sydvest for Vejle. Her driver Michael Kjerkegaard et økologisk kvægbrug med naturgræssende Herford-dyr. Det gør han i tæt samarbejde med Vejle Kommune og flere ko-græsserlaug.  

På webinaret får du indsigt i, hvordan kvæg lever året rundt på græsarealer. Hvordan græs bliver til kød og hvordan kvæg, kan bidrage til natur og biodiversitet, både over og under jorden. Vi taler om kompleksiteterne og nuancerne om kvæg, klima og bæredygtighed. Vi samtaler om kvægets natur, liv, fodring og for og imod at kvæg kan være en del af et bæredygtigt grønt fødevaresystem. Du kan stille spørgsmål undervejs.  

Lær af og stil spørgsmål til:  

  • Michael Kjerkegaard, landmand kødkvæg, Eskelyst i Vejle, leverer til Friland og til lokale ko-græsserlaug 
  • Bo Levesen, biolog, Vejle Kommune  
  • Julie Cherono Schmidt Henriksen, chefkonsulent kvæg og klima, Innovationscenteret Økologisk Landbrug 
Tilmeld dig her!
Billedet er genereret af AI
Billedet er genereret af AI

23. september: Se ind hos Bispebjerg Hospitals slagter

Vi sender live fra Bispebjerg Hospitals slagter. Her er Mathias Søholm Hjorth chefen, der tager imod hele dyr og laver alt til varme retter og pålæg og aftaler, hvordan hver eneste bid af dyrene bliver brugt i hospitalets menuer. Det kræver samarbejde i hele køkkendriften.  

På webinaret kan du høre om det praktiske arbejde med hele dyr og hvordan et hospitalskøkken indretter sine menuer efter dyret og ikke omvendt. Det er nemlig vigtigt for køkkenet at tage ansvar for hele dyret. Du kan lytte til viden om oksekød, kvalitet og sensorik. Det bliver en time med fokus på alle de knapper, køkkener kan skrue på for at minimere spild af kød og få det maksimale ud af det oksekød, som køkkenet anvender i respekt for alle aspekter af den bæredygtige dagsorden. 

 Lær af og stil spørgsmål til:  

  • Mathias Søholm Hjorth, slagter, Bispebjerg Hospital 
  • Margrethe Therkildsen, kødforsker, professor, Aarhus Universitet 
  • Agnes Qvortrup, sensoriker, Landbrug og Fødevarer 
  • Kirstine Balskilde, køkkenchef, Bispebjerg Hospital 
Tilmeld dig her!
Billedet er genereret af AI
Billedet er genereret af AI

20. november – Se med i stalden hos Per Tinghøj ved Tjæreborg

Vi sender live fra vinterstalden hos Per Tinghøj, hvor kvæget lever sit liv fra november til april. Pers kvæg sælges som naturkød og afgræsser særlige §3 naturarealer. Du får indblik i alle kompleksiteter ved at lave godt oksekød og vi taler om alle de paradokser og nuancer, der er i produktionen af bæredygtigt oksekød. Vi taler om biodiversitet, fodring, dyrenes liv, slagtning, klima, bæredygtighed og hele panelet er klar til at svare på de spørgsmål, som du måtte have om kvæg og oksekød. 

Lær af og stil spørgsmål til: 

  • Per Tinghøj, landmand kødkvæg, leverer naturkød til TAMACO – driver gården med sin partner, Thomas Thomsen 
  • Erik Andersen, agronom og kvægrådgiver hos Økologi Rådgivning Danmark  
  • (TBA) - medarbejder ved SAGRO i afdelingen for Miljø og Natur, fagligt fokus på afgræsning og biodiversitet
Tilmeld dig her!

Okse på dagsordenen er støttet af Kvægafgiftsfonden.