Velkommen til Planteløftet ON TOUR -Techcollege, Aalborg

Dato: 28. oktober, kl. 12.00-17.00
Techcollege - Mad & oplevelser
Rørdalsvej 10
9000 Aalborg 

Planteløftet rykker ud i landet og denne gang gæster vi Techcollege i Aalborg. Her samler vi madprofessionelle til en dag fyldt med inspiration, hands-on masterclasses og faglige oplæg om, hvordan planter kan få mere plads i køkkenet. Programmet spænder fra grøn mad til børn, hele korn og bælgfrugter i praksis til fermentering, saucer og grøntsager med bling bling.

Dagen giver dig både ny viden, konkrete teknikker og masser af idéer, du kan tage direkte med hjem i køkkenet – med fokus på smag, faglighed og hverdagsløsninger, der virker.

Tilmeld dig ON TOUR

Dagens Program

Vi har sammensat en dag med inspiration, viden og netværk. Du deltager i fire runder af praktiske masterclasses, krydret med pauser hvor du kan møde udstillere, nyde forfriskninger og tale med de andre deltagere.

12:00 Ankomst · Mød vores udstillere
13:00Masterclasses | Runde 1
13:45 Pause og Netværk · Mød vores udstillere
14:15Masterclasses | Runde 2
15:00 Pause og Netværk
15:15Masterclasses | Runde 3
16:00 Pause og Netværk · Nyd grøn forfriskning
16:15Masterclasses | Runde 4
17:00 Tak for i dag

Skræddery dit program af praktiske masterclasses

Du sammensætter selv dit program og vælger de fire masterclasses, du vil deltage i – én i hver runde. På den måde kan du skræddersy dit program efter dine interesser.

Masterclasses 13:00 - 13:45 & 15:15 - 16:00

Grøn mad, børn elsker

v/ Karin Thøgersen, Børnesymfonien

Karin Thøgersen laver hver dag mad til Børnesymfonien og deler i denne masterclass sine bedste erfaringer med grønne retter, som børn elsker. Hun sætter også fokus på de udfordringer, mange kostprofessionelle møder: at balancere budget, tid og grøn omstilling, samarbejdet med pædagoger og hvordan man selv holder motivationen i en travl hverdag. Et grønt køkken handler om at give grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn en central plads – for smagen, sundheden og klimaets skyld.

Korn-kursen er sat!

v/ Liselotte Kira Gregers Andersen & Aurion

Aurion og Kokken på kanten stiller skarpt på de hele korn. Bliv inspireret til, hvordan du bruger hele korn i dine varme retter, hvilke ernæringsmæssige fordele det uforarbejdede og uslebne korn har og hvordan du spiller det på banen på lige fod med de populære bælgfrugter. Korn-kursen er sat😊

Tænker du bælgfrugter ind de rigtige steder?

v/ Mads "Rebælg" Herskind

Bælgfrugter er både sunde, bæredygtige og fulde af smag – men hvordan får man dem egentlig i spil i hverdagskøkkenet? I denne masterclass giver Mads "Rebælg" Herskind konkrete idéer og hands-on inspiration til, hvordan du kan komme i gang med at bruge de rigtige bælgfrugter til de forskellige retter – lige fra supper og dressinger til fars og andre hverdagsretter.

Favoritter i nye klæder

v/ Uffe Truelsen, Køkkenkultur

Hvordan gør man hverdagsretterne grønne uden at miste smag – eller tabe nogen af dem, der skal ændre vaner, på vejen? Med en pragmatisk og erfaringsbaseret tilgang viser Uffe Truelsen, hvordan man med udgangspunkt i de flestes favoritretter, laver grønne retter der virker i praksis og sikrer at forandringerne er spiselige hos både dem der, laver og spiser maden.

Kål med Kærlighed

 v/ Tonny Kristensen, Essens Gaarden

Kål er en af køkkenets mest alsidige råvarer – sprød, saftig, sød, kraftig og altid fuld af muligheder. I denne masterclass viser Tonny Kristensen, hvordan du kan bruge kål på utallige måder: rå i sprøde salater, bagt og karamelliseret i ovnen eller som base i varme retter. Få ny inspiration til, hvordan kål i alle varianter kan løfte dine retter og blive et grønt højdepunkt på tallerkenen.

Masterclasses 14:15 - 15:00 & 16:15 - 17:00

Tilsmagning med fermenter

v/ Christine Bille Nielsen

Fermenterede råvarer gemmer på masser af smag – men hvordan bruger man dem i praksis? Christine Bille viser, hvordan du kan få fermenterede produkter i spil i hverdagskøkkenet, så de giver dine retter dybde, kompleksitet og karakter, i stedet for bare at samle støv i køleskabet. Få vejledning til enkle fermenteringer og prøv selv at smage til med fermenterede ingredienser i dressing og salat.

Grøntsager med bling bling

v/ Lars Jensen, Søstrene Grene

I kantinen hos Søstrene Grene tryller Lars Jensen grøntsagerne om til kulinariske højdepunkter. I denne masterclass viser han, hvordan du kan løfte rodfrugter og andre grøntsager, så de virkelig får lov til at shine – med masser af bling bling på tallerkenen og inspiration til at få mere ud af råvarerne.

Saucerne, der får grøntsagerne til at glide

v/ Matilde Grue, Restaurant Blink

Matilde vil vise hvordan man ved hjælp af de rigtige saucer kan fremhæve grøntsagerne og gøre dem til stjernen på bordet. I kan forvente at få en håndfuld ideer og opskrifter med hjem, som forhåbentligt kan gøre det lettere og sjovere at få flere grøntsager ind i dagligdagen. På masterclassen vil der være fokus på Matildes grundopskrifter på vinaigrette, puré/creme og en sauce, som bliver brugt i flæng på Blink.

Smagssætning af bælgfrugter

 v/ Ditte Tranberg, Linser for Livet

Det skal være nemt at bruge bælgfrugter og i denne masterclass giver Ditte Tranberg en introduktion til smagssætning af bælgfrugter, så du hurtigt kan få dem i spil i køkkenet. Hun viser blandt andet, hvordan man kan have dem stående klar i marinader, hvordan de kan ristes sprøde til toppings og hvordan man kan bruge spirede linser og ærter – alt sammen enkle greb, der giver masser af smag og variation.

Umami-boost dine grøntsager

v/ Bo Frederiksen, Meyers Madhus

Hvordan får man grøntsagerne til at smage endnu bedre og give samme tilfredsstillende dybde som kød? I denne masterclass viser Bo Frederiksen fra Meyers Madhus, hvordan du kan fremhæve grøntsagernes naturlige umami og give dem fylde og intensitet med enkle teknikker og tilberedningsmetoder. Få inspiration til, hvordan du kan bruge umami som nøgle til at løfte både hverdagsretter og grønne måltider til et helt nyt niveau.

Vi glæder os til at se dig til Planteløftet ON TOUR på Techcollege i Aalborg den 28. oktober!

Tilmeld dig ON TOUR