Velkommen til Planteløftet ON TOUR - Hansenberg, Kolding

Dato: 27. november, kl. 12.00-17.00

Planteløftet tager på turné og besøger Hansenberg i Kolding med en hel dag fyldt med inspiration, masterclasses og faglig sparring om, hvordan planter kan få mere plads i køkkenet. Her mødes madprofessionelle for at dele viden og erfaringer, afprøve nye teknikker og hente konkrete idéer med hjem til hverdagen.

Programmet byder på alt fra grøn mad til børn, hele korn og bælgfrugter i praksis til plantefars, kål i alle afskygninger, fermentering og neurogastronomi.

Dagen giver dig ny energi, konkrete værktøjer og masser af smagsoplevelser – med fokus på at gøre det nemt og inspirerende at lave grøn mad, der virker i praksis.

Tilmeld dig ON TOUR

Dagens Program

Vi har sammensat en dag med inspiration, viden og netværk. Du deltager i fire runder af praktiske masterclasses, krydret med pauser hvor du kan møde udstillere, nyde forfriskninger og tale med de andre deltagere.

12:00 Ankomst · Mød vores udstillere
13:00Masterclasses | Runde 1
13:45 Pause og Netværk · Mød vores udstillere
14:15Masterclasses | Runde 2
15:00 Pause og Netværk
15:15Masterclasses | Runde 3
16:00 Pause og Netværk · Nyd grøn forfriskning
16:15Masterclasses | Runde 4
17:00 Tak for i dag

Skræddery dit program af praktiske masterclasses

Du sammensætter selv dit program og vælger de fire masterclasses, du vil deltage i – én i hver runde. På den måde kan du skræddersy dit program efter dine interesser.

Masterclasses 13:00 - 13:45 & 15:15 - 16:00

Grøn mad, børn elsker

v/ Karin Thøgersen, Børnesymfonien

Karin Thøgersen laver hver dag mad til Børnesymfonien og deler i denne masterclass sine bedste erfaringer med grønne retter, som børn elsker. Hun sætter også fokus på de udfordringer, mange kostprofessionelle møder: at balancere budget, tid og grøn omstilling, samarbejdet med pædagoger og hvordan man selv holder motivationen i en travl hverdag. Et grønt køkken handler om at give grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn en central plads – for smagen, sundheden og klimaets skyld.

Korn-kursen er sat!

v/ Liselotte Kira Gregers Andersen & Aurion

Aurion og Kokken på kanten stiller skarpt på de hele korn. Bliv inspireret til, hvordan du bruger hele korn i dine varme retter, hvilke ernæringsmæssige fordele det uforarbejdede og uslebne korn har og hvordan du spiller det på banen på lige fod med de populære bælgfrugter. Korn-kursen er sat😊

Tænker du bælgfrugter ind de rigtige steder?

v/ Mads "Rebælg" Herskind

Bælgfrugter er både sunde, bæredygtige og fulde af smag – men hvordan får man dem egentlig i spil i hverdagskøkkenet? I denne masterclass giver Mads "Rebælg" Herskind konkrete idéer og hands-on inspiration til, hvordan du kan komme i gang med at bruge de rigtige bælgfrugter til de forskellige retter – lige fra supper og dressinger til fars og andre hverdagsretter.

Favoritter i nye klæder

v/ Uffe Truelsen, Køkkenkultur

Hvordan gør man hverdagsretterne grønne uden at miste smag – eller tabe nogen af dem, der skal ændre vaner, på vejen? Med en pragmatisk og erfaringsbaseret tilgang viser Uffe Truelsen, hvordan man med udgangspunkt i de flestes favoritretter, laver grønne retter der virker i praksis og sikrer at forandringerne er spiselige hos både dem der, laver og spiser maden.

Grønt på hjernen – opskriften på vellykket grøn mad

v/ Rasmus Bredahl / Madkonsulenten

Vi går en fremtid i møde hvor vi både hjemme og ude skal spise mindre kød og langt flere planter og bælgfrugter. Forandringen skal være båret af madglæde og velsmag og derfor er smagen umami ekstra vigtig: det er den hjernen, kobler med proteinrig føde og derved livsvigtig næring og overlevelse. Ved at bruge neurogastronomisk viden om hvordan hjernen skaber smagsoplevelser, kan vi designe retter og tilberedningsmetoder af grøntsager, så hjernen ikke savner kødet. Det er opskriften på vellykket grøn mad!

Masterclasses 14:15 - 15:00 & 16:15 - 17:00

Tilsmagning med fermenter

v/ Christine Bille Nielsen

Fermenterede råvarer gemmer på masser af smag – men hvordan bruger man dem i praksis? Christine Bille viser, hvordan du kan få fermenterede produkter i spil i hverdagskøkkenet, så de giver dine retter dybde, kompleksitet og karakter, i stedet for bare at samle støv i køleskabet. Få vejledning til enkle fermenteringer og prøv selv at smage til med fermenterede ingredienser i dressing og salat.

Grøntsager med bling bling

v/ Lars Jensen, Søstrene Grene

I kantinen hos Søstrene Grene tryller Lars Jensen grøntsagerne om til kulinariske højdepunkter. I denne masterclass viser han, hvordan du kan løfte rodfrugter og andre grøntsager, så de virkelig får lov til at shine – med masser af bling bling på tallerkenen og inspiration til at få mere ud af råvarerne.

Kål med kærlighed

v/ Marie Hertz / Culina.H

Kål er en af køkkenets mest alsidige råvarer – sprød, saftig, sød, kraftig og altid fuld af muligheder. I denne workshop viser Marie Hertz, hvordan du kan bruge kål på utallige måder: rå i sprøde salater, bagt og karamelliseret i ovnen eller som base i varme retter. Få ny inspiration til, hvordan kål i alle varianter kan løfte dine retter og blive et grønt højdepunkt på tallerkenen.

Den grønne farsfabrik

v/ Philip Kløvborg Grønkjær

I denne workshop tager Philip Kløvborg Grønkjær dig med ind i plantefarsens univers. Her handler det om teknikkerne bag: hvordan du binder farsen, rammer den rette tekstur og giver den smag, der holder. Samtidig får du inspiration til, hvordan plantefarsen kan tilpasses forskellige retter – fra klassiske bøffer og frikadeller til nye grønne favoritter.

Fermenterede bælgfrugter – sundhed, smag og nemme løsninger

v/ Mette Hedebo Boye, DAVA Foods

Hvordan kan man arbejde med bælgfrugter i køkkenet uden at være afhængig af udblødning og lang kogetid? Hos DAVA Foods er der udviklet fermenterede bælgfrugter og mel, der er økologiske, smagfulde og klar til brug i det professionelle køkken.

I denne masterclass viser Mette Hedebo Boye, hvordan produkterne kan anvendes bredt: i supper, dips og dressinger samt i bagværk. Fokus er på at tilføre smag, tekstur og ernæringsmæssig værdi, samtidig med at arbejdsprocesser effektiviseres og bælgfrugterne bliver en naturlig del af menuplanlægningen.

Vi glæder os til at se dig til Planteløftet ON TOUR på Hansenberg, Kolding den 27. november!

Tilmeld dig ON TOUR