Velkommen til Planteløftet FOKUS - Et dybt dyk ned i konkrete erfaringer, teknikker og best practices

Deltag i Planteløftet FOKUS, hvor stiller vi skarpt på et konkret emne og sammen bliver klogere på, hvilke konkrete metoder og opskrifter, der virker for jer. Gennem en times fokusgruppe, dykker vi ned i aktuelle udfordringer og muligheder, hvor eksperter og køkkenfaglige deler viden, erfaringer og løsninger. Her kan du både lytte, få ny inspiration, men vi lægger her i endnu højere grad op til at du kan deltage aktivt, stille spørgsmål og bringe dine input på banen.

Planteløftet FOKUS - du deltager med direkte fra din computer og mødes med kollegaer fra andre professionelle køkkener.

Grønt Smør-selv

Dato: 15. januar, kl. 13.00-14.00

Gør det nemt at tilbyde børnene sunde, farverige og indbydende smør-selv-løsninger. Få idéer til grønne spreads og pålæg, der er lette at lave i større mængder, rammer børnenes smag – og gør hverdagen i køkkenet mere bæredygtig.

Tilmeld dig

Smagssætning af bælgfrugter

Dato: 12. marts, kl. 13.00-14.00

Det skal være nemt at få bælgfrugter i spil i hverdagskøkkenet. Vi viser, hvordan du kan have linser, bønner og kikærter stående klar i simple marinader, hvordan de kan ristes sprøde som toppings, og hvordan spirede bælgfrugter kan give både smag og variation. Enkle greb, der gør det let at bruge dem hver dag.

Tilmeld dig

TIlsmagning med fermenter

Dato: 21. april, kl. 13.00-14.00

Fermenterede råvarer rummer masser af smag – men hvordan bruger man dem i praksis? Vi gennemgår, hvordan du nemt kan bringe fermenterede ingredienser i spil i hverdagsmaden, så de giver dybde, umami og karakter. Du får inspiration til helt simple fermenteringer og prøver at smage til med fermenter i fx dressinger og salater.

Grømtsag som hovedelement

Dato: 11. august, kl. 13.00-14.00

Lær, hvordan du kan løfte rodfrugter og andre grøntsager, så de virkelig får lov at shine. Få inspiration til retter, hvor grøntsagen står som hovedelement og giver både smag, struktur og mæthed – og idéer til at udnytte råvarerne endnu bedre.

Tilmeld dig

Dellemøde

Dato: 26. november, kl. 13.00-14.00

Her handler det om teknikkerne: hvordan du binder farsen, opnår den rette tekstur og giver den smag, der holder. Du får inspiration til at tilpasse plantefarsen til forskellige retter og målgrupper – og til at lave grønne deller, der både er saftige, stabile og fulde af smag.

Tilmeld dig

Se eller gense vores afholdte webinarer fra Planteløftet i 2025

Grønne juletips

Oplæg med Carina Nor Johansen, Vallekilde Højskole & Karen Pårup Sørensen, Vestjyllands Højskole 

Gør julen mere grøn! Få idéer til plantebaserede juleretter, der imponerer og spreder julestemning – uden at gå på kompromis med traditionerne.

Se eller gense webinaret

Bagning med bælgfrugter

Oplæg med Grønning og Kjærgaard

Opdag, hvordan bælgfrugter kan løfte din bagning med nye smagsnuancer, bedre konsistens og højere næringsværdi. Inspiration til både det søde og det salte køkken.

ON DEMAND

Hele korn i måltidet

Oplæg med Thomas Køster, kok hos Rabarbergården

Få nye idéer til at integrere hele korn i dine retter og giv dine måltider mere smag, tekstur og næring. Eksperterne guider dig til de bedste løsninger.

Se eller gense webinaret

Grøn mødeforplejning

Oplæg med Mads Henriksen Birk fra kantinen hos BankData i Silkeborg

Gør mødeforplejning grønnere uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Vi deler opskrifter og metoder til lækre, bæredygtige mødemåltider.

Fermentering

Oplæg med Philip Rosenquist, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler

Lær, hvordan fermentering kan løfte smagen, holdbarheden af dine råvarer og undgå madspild. Få inspiration fra eksperter og konkrete metoder, du kan bruge i dit køkken.

Se eller gense tidligere planterige webinarer

Vi har tidligere besøgt nogle af landets fremmeste køkkener indenfor økologisk plantemad. På Metodik og Smag kan du se eller gense webinarer, finde undervisningsvideoer, tips, tricks og meget, meget mere 🌱

Oplev Planteløftet på Metodik og Smag