Projektet Det Gastronomiske Rejsehold var en håndsrækning til danske spisesteder, der ønsker inspiration og vejledning til at udvikle og løfte spiseoplevelsen. Projektet løb fra 2019 – 2022.

Rejseholdet handlede om at give det enkelte spisested faglig sparring og inspiration udvikling i alt fra menukort og arbejdsgange til indretningsråd og markedsføring.

Rejseholdet er drevet af Food Organisation of Denmark (FOOD) og bestod af en række danske topkokke og en gruppe kommunikations-og projektfaglige med indgående kendskab til restaurations-og fødevarebranchen. 


ET LØFT TIL SPISESTEDER I HELE DANMARK

Det Gastronomiske Rejsehold havde til formål at løfte spiseoplevelsen hos lokale spisesteder ved at skabe: 

  • Højere kvalitet i spiseoplevelsen og deraf mulighed for bedre priser og/eller øget salg.
  • Afsætning af flere lokale fødevarer til lokale spisesteder. Det skaber mere autentiske oplevelser, små lokale producenter får øget afsætning og turisterne tager hjem som ambassadører for danske fødevarer.
  • Nye oplevelsesprodukter som kurser, ture, foredrag mv. baseret på mad og gastronomi.

FAKTA OM PROJEKTET
Projektet løb fra 2019 - 2022. Målet var at gennemføre:

  • Mindst 40 forløb årligt med spisesteder i hele landet.
  • Forløb med i alt 25 oplevelsesdestinationer i hele landet

HVEM KAN FÅ BESØG AF DET GASTRONOMISKE REJSEHOLD
Rejseholdet var særligt målrettet restauranter og caféer, men fx fiskehandlere og slagtere med madproduktion deltog også. Samtidig havde oplevesesdestinationer som fx museer, havne, lokale attraktioner mulighed for at få bistand til at udvikle nye oplevelsesprodukter med udgangspunkt i mad og gastronomi.

Foruden udgifter til råvarer er det gratis at deltage. 


ET FORLØB MED REJSEHOLDET

Et besøg fra rejseholdet varede 2-3 dage. Hver forløb tog afsæt i det enkelte spisesteds situation. Derfor var det forskelligt fra sted til sted, hvad der blev brugt mest tid på. Det var for eksempel: 

  • Ny inspiration
  • Udvikle menukortet f.eks. med lokale råvarer, med retter som egner sig til udeservering, et løft af måltidernes kvalitet 
  • Forbedre arbejdsgange i køkkenet
Projektleder Ida Maria Kampmann 29466583