Smørrebrød i grønne klæder – matchmaking og inspiration for kantiner

29. oktober 2025 · kl. 12.00-15.00 · Lysholt Allé 3 · 7100 Vejle

Turbo Plant og vores projektpartnere Culinary Institute by Vejle Erhverv inviterer til en inspirerende dag om frokostklassikere med et grønt twist. Oplev nye typer pålæg og ingredienser med en planterig vinkel, der løfter og skaber fornyelse på menuen. Mød virksomheder, som præsenterer de nyest produkter til det grønne bord og viser, hvordan man arbejder med dem i køkkenet.

Se mere om program og tilmelding her



Plantebaseret Udviklingsnetværk: Besøg hos KMC

12. november 2025 · kl. 16.00-19.30 · Herningvej 60 · 7330 Brande

Bliv hurtigt og effektivt opdateret på nye muligheder kartoffelbaserede ingredienser. Turbo Plants Produktudvinklingsnetværk og Fødevareklubben inviterer sammen på virksomhedsbesøg i det nye innovationscenter hos ingrediensproducenten KMC. KMC leverer kartoffelstivelser, -fibre og -protein til mere end 80 lande verden over. Deres udviklere har knækket koden til en række plantebaserede produkter – fra vingummi til plantebaserede osteløsninger. 

Se mere om program og tilmelding på Fødevareklubbens hjemmeside

Er du ikke medlem af Fødevareklubben?
Tilmeld dig direkte til Fødevareklubbens projektleder, Gitte Brøndum på gb@foodismore.com

 

2025: Afholdte aktiviteter

Planteriget på Food Festival

5.-7. september 2025 · Food Festival · Tangkrogen i Aarhus

Planteriget er et nyt festivalområde på Food Festival, der er blevet til på Turbo Plants initiativ. Planteriget gæsterne mulighed for at møde en ny generation af skånsomt forarbejdede produkter, der gør det nemt og lækkert at skrue op for planteproteiner og smagen af grønt. Foto: Alec Andreev
Se omtale i Jyllands-Posten

Plantescenen på Food Festival

5.-7. september 2025 · Food Festival · Tangkrogen i Aarhus

Weekenden igennem byder plantescenen på showkøkken med kokke og producenter, der viser, hvordan man nemt og lækkert kan skrue op for planteproteinerne, paneldebatter med fødevarebranchens vigtigste aktører, samt spændende oplæg, der fra forskellige vinkler belyser plantedagsordenen. 

Matchmaking mellem kantinekæder og plantefokuserede producenter

5. september 2025 · Food Festival · Tangkrogen i Aarhus

Ti større offentlige og private kantinekæder mødes med en række håndplukkede leverandører, der kan hjælpe dem med at nedbringe det animalske forbrug ved hjælp af nye produkter, der er udviklet specielt til at gøre det nemmere at servere grønnere måltider. Arrangementet var en succes for leverandørerne, der oplevede at få op til seks nye leads – alle fik nye relevante kontakter til indkøbere i kantinebranchen.
Se omtale i Fødevarefokus

 

 

Food Innovation Camp

23. juni 2025 · Handelskammeret · Hamburg

I samarbejde med DI Fødevarer og med støtte fra Udenrigsministeriet – The Trade Council samt Industriens Fond, deltog syv fødevarevirksomheder i food-startup-messen Food Innovation Camp i Hamburg.

Udover at udstille produkter for messens mange gæster havde virksomhederne dagen igennem forhåndsbookede møder med indkøbere fra tysk detailhandel og foodservice.

Virksomhedernes oplevelse var, at Food Innovation Camp er et godt sted for mindre virksomheder at komme i gang med det tyske marked. Indsatsen ift. en én-dagsmesse er overskuelig og man er sikret kontakt med relevante kunder.

 

Bælgdag på Dallerupgård

17. juni 2025 · Dallerupgård · Horsens

Bælgdagen er viden og inspiration til dig, der arbejder professionelt med fødevarer i storkøkken, foodservice eller fødevareproduktion.

Mød visionære igangsættere og kreative madhåndværkere, der deler ud af viden, erfaring og smagsprøver, der giver dig inspiration og viser vej i de mange muligheder for at bruge bælgfrugter på nye, spændende måder.

 

PI EXPO – Plant Ingredients Expo

10. april 2025 · Industriens Hus · København

Over 100 mennesker og 68 virksomheder samledes 10. april i Industriens hus til PI EXPO – Danmarks nye nichemesse for planteingredienser. Her dykkede de ned i de mange muligheder, som innovationen i danske fødevarevirksomheder åbner i disse år.

PIExpo bød på oplæg med michelinkok og madinnovator Rasmus Munk fra restaurant Alchemist og Jesper Malling Schmidt PhD., applications specialist hos IFF, for der begge gav inspirerende perspektiver på produktudvikling med planter.

23 virksomheder udstillede innovative planteingredienser, og der var forhåndsbooket møder med indkøbere fra større danske fødevareproducenter. 

 

 

 

26. feb. 2025 Plantebaseret Udviklingsnetværk – Besøg hos Teknologisk Institut Aarhus

En spændende intro til Instituttets mange produktions- og testfaciliteter til fødevarer plus indsigt metoder til begrænsning af risiko ifm. produktudvikling.

Plantebaseret Udviklingsnetværk er stiftet for at gøre det nemmere for dig at udvikle nye, plantebaserede fødevarer af høj kvalitet. Det er gratis at deltage og netværket er åbent for alle i fødevarebranchen med interesse for plantebaserede og planterige produkter.

25. feb. 2025: Matchmaking – udviklingsdag hos Schulstad

Schulstad havde samlet sinde produktudviklere fra de baltiske lande i testbageriet i Avedøre.
Her stod håndplukkede Turbo Plant-virksomheder klar med spændende ingredienser, som der blev eksperimenteret med til den store guldmedalje.

 

18. feb. 2025: Matchmaking – udviklingsdag med Salling Group

Salling Groups chef for instore-bagerier og kategorichefen for brød og kager deltog i en spændende formiddag i Timm Vladimirs Køkken, hvor vi dykkede ned i mulighederne for at lave brød og kager med lidt stærkere profil på smag, sundhed og bæredygtighed ved hjælp af bælgfrugter, fermentering, maskmel og recycled rasp.