Hvilken rolle skal oksekødet spille i fremtidens bæredygtige madsystem? 

Læs vores oksekøds-magasin, se filmklip fra arrangementerne og find inspiration til flere grønne retter med oksekød. 

For tredje år i træk inviterer vi i 2025 ernæringsprofessionelle, kokke, grossister, politikere, forskere, landmænd, slagtere, indkøbere, producenter, sælgere og forbrugere med til bords, når vi sætter okse på dagsordenen. 

TAG DEL I DEBATTEN - ONLINE OG FYSISK

Kvæg og oksekød vækker følelser, stiller spørgsmål og kræver svar. Hvad er et godt oksekød – for naturen, for klimaet og for måltidet? I Okse på dagsordenen undersøger vi, hvor og hvordan kvæget kan spille en rolle i fremtidens fødevaresystem. Det gør vi i selskab med kokke, køkkenledere, landmænd, forskere og beslutningstagere – og dig.

I løbet af 2025 sætter vi samtalen i gang dér, hvor maden og menneskene mødes: På festivaler, i kantinekøkkener, i marken, i stalden og bag skærmen. Vi inviterer til debatter på Madens Folkemøde, Food Festival, Copenhagen Cooking og Klimafolkemødet – og vi sender webinarer direkte ud til landets professionelle køkkener med plads til både refleksion og spørgsmål.

Webinarer - der sætter okse på dagsordenen

Okse på dagsordenen inviterer alle madprofessionelle til tre webinarer i 2025 om kvæg og oksekød. Vi undersøger, hvor og hvordan kvæget kan spille en rolle i fremtidens fødevaresystem.
Få ny viden, stil spørgsmål og mød kokke, landmænd og forskere – online hver gang kl. 13-14.

Okse på Dagsordenen LIVE

Debatter på sommerens festivaler

Okse på dagsordenen sætter kvæget til debat på fire danske festivaler i 2025: Madens Folkemøde, Food Festival, Copenhagen Cooking og Klimafolkemødet.
Her inviteres kokke, landmænd, forskere og madinteresserede til at diskutere kvægets rolle i klima, madkultur og landbrug.
Deltag i samtalen om oksekødets fremtid på tallerkenen og kvægets bidrag til naturpleje og fødevaresystemer.

Okse på Dagsordenen Debatter

Okse-magasinerne: Få nye vinkler på debatten 

Vi har samlet forskere, praktikere og eksperter, der giver forskellige faglige vinkler på oksekød og nuancerer debatten. Magasinerne er til dig, der arbejder professionelt med mad og måltider. De er til for at give nuancer til debatten og give dig viden om kvæget fra mark til måltid.

Hent OKSE Videnmagasin fra 2025 her PDF-dokument
Hent magasinet OKSE fra 2023 her PDF-dokument

Okseplakater: Brug inspirationen derhjemme, i undervisning eller professionelt

Sammen med eksperter og fagfolk har vi udviklet nuancerede kvægplakater, som vi udstiller under årets festivaler, men du kan også hente dem direkte herunder. 

DOWNLOAD Okse plakater i A1 PDF-dokument
DOWNLOAD Okseplakater i A0 PDF-dokument

Opskrifter

I samarbejde med kokkene Kamilla Seidler, Dak Wichangoen, Pernille Vejrum og Martin Fromberg, har vi udviklet 20 opskrifter med oksekød som smagsgiver. Gå på smagsopdagelse i opskrifterne - og hent dem gratis her. 

Lækre opskrifter med oksekød

Video: Bliv klogere på de centrale pointer fra Okse på dagsordenen

Undervisningsvideo: Hvordan bruger du oksekød i det grønne køkken?

Højdepunkter fra Okse på dagsordenen