KOM MED TIL GRØN SMAG AF OKSE

- Tre velsmagende events, hvor du inviteres til at smage og tage del i netværksdebatten

Grøn Smag af Okse er en netværkskampagne for oksekød, som en vidunderlig del af fremtidens grønne måltid. Visionen er at skabe en samtale om oksekødets sanselige bidrag til det grønne køkken. Missionen er at give landets madprofessionelle redskaber, så de kan inspirere omverdenen til daglige grønne måltider, hvor oksekød bruges til at give tryghed, smagsboost, næring og mæthed. 

I 2023 inviterer vi til tre særlige events, hvor fødevarebranchen kan gå på smagsopdagelse og tage del i netværksdebatten omkring oksekød, som smagsbooster i det grønne køkken.

I fællesskab skal vi skabe en velsmagende populær grøn madkultur, der skaber glæde og letter trykket på planeten. I vores iver efter at komme i mål med planterne, glemmer vi af og til, at hverken vores nationale kostråd eller internationale analyser beder os om at leve hverken vegetarisk eller vegansk. Dyr har en rolle i vores landskab, i vores liv, i vores landbrug – og de har en værdi i sig selv. Og så kan kødet fra f.eks okse i den grad give et smagsboost til de grønne måltider. Oksen kan få meget mere grønt til at glide ned, hvis vi bruger oksekødets resurser klogt. Et smagsfyldt, trygt, genkendeligt grønt køkken, hvor oksekød booster smagen, kan være det gode brugbare kompromis, som får mange flere glædeligt med på det grønne køkken.  

Vi laver NETVÆRKSDEBATTER om oksen, hvor branchens madprofessionelle, får mulighed for at lytte, fortælle, lære og bære en kultur videre, hvor oksekødet spiller en relevant rolle i det grønne stærke, stolte, danske køkken. 

Alle madprofessionelle spiller en rolle ift. at møde et behov og et ønske i befolkningen om at spise mere grønt, uden nødvendigvis at undvære kødet. Det kræver håndværksmæssig kunnen, det kræver viden, det kræver ord, det kræver ideer, det kræver tanker, det kræver bevidsthed, det kræver at aflæse spiseren/borgerens behov, når de stiller sig ved disken/buffetten og når de sætter sig i restauranten. Er de faktisk nysgerrige, har de lyst til at prøve, vil de gerne være en del af forandringen? Det kræver en masse lette anvisninger, som kan blive til hurtig velsmagende grøn mad og derfor har vi udviklet 20 opskrifter, der tager udgangspunkt i forskellige verdenskøkkener. Opskrifter, som du kan smage, når vi afholder Grøn Smag af Okse. 

Vi vil skabe en samtale. Vi vil skabe opmærksomhed. Vi vil skabe viden. Vi vil skabe sikkerhed for de passionerede madsjæle, der hver dag går i køkkenet, bag disken - med muligheden for at gøre en forskel, der både gavner forretningen, velsmagen, madglæden, sundheden og bæredygtigheden.

PRAKTISK INFO

Datoer
Grøn Smag af Okse Lolland // 2. juni

Madens Folkemøde: Engestofte Gods
Grøn Smag af Okse København // 21. august
Copenhagen Cooking: Københavns Universitet, Frederiksberg Campus
Grøn smag af Okse Aarhus // 1. september
Food Festival: Tangkrogen 

Tilmelding
Grøn smag af okse er et netværksarrangement for særligt inviterede. Ønsker du at deltage, men har du ikke modtaget en officiel invitation, så kan du kontakte vores Grønne Chef Trine Krebs: 
M: trine@thefoodproject.dk
T: +45 2671 3254

Grøn Smag af Okse er støttet af Kvægafgiftsfonden.