Hvilken rolle skal oksekødet spille i fremtidens bæredygtige madsystem? 

Nu kan du læse vores oksekøds-magasin, se filmen fra sommerens arrangementer og finde inspiration til flere grønne retter med oksekød. 

Henover sensommeren inviterede vi ernæringsprofessionelle, kokke, grossister, politikere, forskere, landmænd, slagtere, indkøbere, producenter, sælgere og forbrugere til netværksdebatter, hvor vi satte okse på dagsordenen. 

Okse på dagsordenen har bidraget til en nuanceret og vigtig samtale om kvægets rolle på fremtidens tallerken og det har medført en stor interesse for oksekød, som smagsgiver til det grønne køkken. 

Undervejs har vi, i samarbejde med kokke som Kamilla Seidler, Dak Wichangoen, Pernille Vejrum og Martin Fromberg, udviklet 20 opskrifter med oksekød som smagsgiver. 

Dyk ned i opskrifterne, se med og læs dig til nye kvæg-perspektiver.  

Okse-magasinet: Få nye vinkler på debatten 

Hent magasinet OKSE her PDF-dokument

Opskrifter

Kokke Dak Wichangoen, Kamilla Seidler og Pernille Vejrum har udviklet 20 sæsonaktuelle retter, hvor oksekødet spiller en lille men afgørende rolle i de grønne hverdagsretter. 

Se alle opskrifterne

Video: Bliv klogere på de centrale pointer fra Okse på dagsordenen

Højdepunkter fra Okse på dagsordenen